ESAC Trainingen 2016-2017

De ESAC biedt haar leden een breed aanbod van trainingen en cursussen tijdens het collegejaar. Op deze pagina staat beschreven op welke dagen er techniektrainingenvrije klimavonden en klimcursussen zijn. Onderaan staat informatie over het materiaal dat je nodig hebt om mee te doen met de trainingen en over de verschillende locaties waar de ESAC klimt.

Naast het aanbod op deze pagina vinden er regelmatig cursussen plaats die specifiek ingaan op techniek of touwvaardigheden, EHB(B)O en alpinisme. Leden kunnen verder meedoen met zomer- en wintercursussen van de NSAC, waar je onder andere kunt leren alpineren, canyoningen en tourskiën. Op de website kun je ook klimtechnieken en tactieken vinden en de bibliotheek heeft enkele boeken die je kunt gebruiken voor zelfstudie. Verder vinden er gedurende het collegejaar verschillende interne en externe competities plaats.

Ben je geen lid, maar wil je graag een keer meedoen met een training? Of wil je een introducé meenemen? Neem dan contact op met de secretaris. Lid geworden, maar (nog) niet actief of geen klimpartner? Geen probleem, loop gewoon eens binnen tijdens de training of een activiteit.

 

Techniektrainingen

Wekelijks worden er meerdere trainingen gegeven, voor zowel beginnende als gevorderde klimmers. Om mee te kunnen doen, moet je zowel lid zijn van de ESAC als een sportkaart hebben. Deelname aan al deze trainingen is gratis, maar voor sommige trainingen moet je wel de entree voor de klimhal betalen.

MaandagSportklimtraining voor beginners vanaf 17 oktober
19:00 - 21:00
Neoliet-Zuid

19:30 - 21:00
Neoliet-Noord
Deze beginnerstraining, die aansluit op de Indoor Toprope-cursus, wordt gegeven door Dirk, de hoofdtrainer van de ESAC. Tijdens de training leer je een aantal basistechnieken om gemakkelijker te klimmen.

Tijdens de IV- en OV-cursussen en tijdens (Fontys)vakanties kunnen we helaas niet terecht bij Neoliet-Zuid. De training wordt dan verplaatst naar Neoliet-Noord. Net als voor de sportklimavond staat in de agenda voor elke maandag beschreven op welke locatie de training is.

Deze training wordt wekelijks gegeven. Als je nog in wilt stromen, kun je langskomen bij de training om te kijken of dat nog mogelijk is.
WoensdagBouldertraining vanaf 7 september
19:30 - 22:00
SSC: boulderwand
/ boulderburcht
Deze training voor zowel gevorderden als beginners wordt gegeven door Dirk. Na afloop kun je meedoen aan de abs-training als cooling-down. In de zomer wordt de training vaak verplaatst naar de boulderburcht buiten; dit wordt via een briefje op het prikbord bij de boulderwand bekend gemaakt.

Voor deze training hoef je je niet in te schrijven.
DonderdagPrestatiegerichte sportklimtraining vanaf 8 september
20:00 - 22:00
Neoliet-Noord
Deze training, die gegeven wordt door een trainer van Neoliet, is gericht op fanatieke, harde klimmers die hun klimniveau, kracht, conditie en techniek willen verbeteren. De ingangseis is dat je 6a of hoger kunt klimmen.

Voor deze training kun je je niet van tevoren opgeven. Op 8 of 15 september kun je jezelf ter plekke opgeven.

 

Vrij klimmen en boulderen

Ook buiten georganiseerde trainingen en klimweekenden om zijn er genoeg mogelijkheden voor ESAC'ers om te klimmen. Vooral op maandagen en donderdagen, wanneer klimmen extra voordelig is, is de kans groot dat je andere leden tegen het lijf loopt. Naast de kortingen die hieronder beschreven staan, zijn er nog veel meer kortingsacties speciaal voor ESAC-leden.

MaandagSportklimavond vanaf 5 september
19:00 - 23:00
Neoliet-Zuid

19:00 - 23:00
Neoliet-Noord
Op maandagavonden tijdens het collegejaar is klimhal Neoliet-Zuid afgehuurd voor de ESAC, waardoor leden met een sportkaart gratis kunnen klimmen!

Tijdens de IV- en OV-cursussen en tijdens (Fontys)vakanties kunnen we helaas niet terecht bij Neoliet-Zuid. De sportklimavond wordt dan verplaatst naar Neoliet-Noord en de entree is dan niet gratis, maar kost € 6,-. Voor de duidelijkheid staat in de agenda voor elke maandag beschreven op welke locatie de klimavond is. In Neoliet-Zuid is het tijdens deze klimavond niet mogelijk om materiaal te huren.
DonderdagKlimmen met korting vanaf 8 september
13:00 - 23:00
Neoliet-Noord
Op alle donderdagen kunnen ESAC-leden met een sportkaart voor € 6,- klimmen in Neoliet-Noord op vertoon van je Neoliet-pas met ESAC-sticker. Verder krijgen ESAC-leden ook op andere dagen korting op de entree bij Neoliet en op 10-rittenkaarten.
DonderdagBoulderen met korting
12:30 - 23:00
Monk
Op alle donderdagen kunnen studenten voor € 6,50 boulderen in Monk (op vertoon van een geldige collegekaart). Op alle andere dagen kun je voordelig klimmen op vertoon van je NKBV-pas. Je hoeft geen ESAC-lid of sportkaarthouder te zijn om gebruik te kunnen maken van deze kortingen.
AltijdVrij boulderen
SSC: boulderwandTijdens de openingstijden van het studentensportcentrum kunnen ESAC-leden met een sportkaart altijd terecht bij de boulderwand om zelfstandig te trainen.

 

Cursussen

De ESAC organiseert jaarlijks een aantal cursussen waarbij verschillende klimvaardigheidsbewijzen gehaald kunnen worden. De Indoor Toprope- en Indoor Voorklimcursussen bestaan uit drie avonden instructie en één avond afsluitend examen. Om mee te doen zijn lidmaatschap van de ESAC en een sportkaart verplicht. Voor meer informatie over cursussen kun je ook op deze pagina van de OpleidingsCommissie kijken.

19 sep - 10 oktIndoor Topropecursus najaar (2016)
Maandag
19:00 - 21:30
Neoliet-Zuid

Maandag
20:30 - 23:00
Neoliet-Zuid
Tijdens deze cursus leer je hoe je veilig kunt klimmen en zekeren in de hal en leer je daarnaast alvast een beetje voorkennis om buiten aan de slag te kunnen. Bij het afsluitende examen behaal je een klimvaardigheidsbewijs indoor toprope (KVB-IT), waarmee je zelfstandig toprope kunt klimmen in de klimhal.

De cursus zal in twee rondes gegeven worden. Als je een voorkeur hebt voor een bepaald tijdstip kun je dat bij je aanmelding aangeven. De kosten bedragen € 20,- inclusief entree tot de klimhal, materiaalhuur (exclusief klimschoenen) en het klimvaardigheidsbewijs.

Inschrijven is niet meer mogelijk. Zie voor meer informatie ook de introactiviteitenpagina.
28 nov - 19 decIndoor Voorklimcursus
Maandag
Neoliet-Zuid
Tijdens deze cursus leer je technieken om te voorklimmen en voorklimzekeren. Ook leer je hoe je veilig voorklimvallen kunt maken. Je moet een IT-cursus succesvol afgerond hebben om mee te mogen doen.

De inschrijvingen en meer informatie lopen via de Opleidings Commissie
6 - 27 mrtOutdoor Voorklimcursus
Maandag
Neoliet-Zuid
Tijdens deze cursus leer je alles om zelfstandig buiten te kunnen (voor)klimmen, in zowel single- als multipitches. Ook leer je een aantal basis reddingstechnieken. Om mee te kunnen doen, moet je zowel een IT- als een IV-cursus succesvol hebben afgesloten.

De cursus bestaat uit vier avonden instructie, waarna je tijdens klimweekenden een routelijstje moet vullen om examen te mogen doen.

De inschrijving is nog niet geopend. Meer informatie volgt later.
1 - 22 meiIndoor Topropecursus voorjaar
Maandag
Neoliet-Zuid
Tijdens deze cursus leer je hoe je veilig kunt klimmen en zekeren in de hal en leer je daarnaast alvast een beetje voorkennis om buiten aan de slag te kunnen. Bij het afsluitende examen behaal je een klimvaardigheidsbewijs indoor toprope (KVB-IT), waarmee je zelfstandig toprope kunt klimmen in de klimhal.

De inschrijving is nog niet geopend. Meer informatie volgt later.

 

Materiaal

Voor trainingen wordt van je verwacht dat je je eigen materiaal meeneemt; klimschoentjes, gordel, safebiner, zekerapparaat en eventueel een pofzakje. Zowel bij Neoliet als Monk is materiaal te huur (behalve bij Neoliet-Zuid op maandagavond), hoewel vrijwel alle leden hun eigen materiaal bezitten.

Bij beginnerscursussen (Indoor Toprope) wordt het benodigde materiaal (exclusief klimschoentjes) geregeld voor de deelnemers. Bij trainingen op de boulderburcht is ook materiaal aanwezig. Bij de boulderwand liggen klimschoentjes - gedoneerd door leden - die je kunt gebruiken om te boulderen.

Via de kortingsregelingen van de ESAC en bij de klimhal(len) kun je materiaal bekijken, passen en aanschaffen. Na afloop van een cursus wordt meestal een materiaaldeal samengesteld. Vraag ook gerust meer informatie en advies aan andere leden of het bestuur.
 

Locaties

Ben je in de war door alle verschillende locaties? Hieronder staat een overzicht van alle klim- en boulderplekken in Eindhoven.

Studentensportcentrum (SSC)
Onze Lieve Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven
De boulderwand staat op de tribune naast hal 3 in het sportcentrum. De routes zijn gegradeerd van rookie (3a) tot pro (6c) (Frans niveau) en worden gebouwd en onderhouden door de boulderwandcommissie.

De boulderburcht is gelegen op het buitenterrein van het sportcentrum, tussen het tennispaviljoen en de beachvolleybalvelden en vlakbij het MatHok.
Neoliet-Noord
Vijfkamplaan 14
5624 EB Eindhoven
 
Neoliet-Zuid
Theo Koomenlaan 3
5644 HZ Eindhoven
 
Monk Eindhoven
Glaslaan 2
5616 LW Eindhoven
 
Urban boulderingUrban boulderen is een sport op zich, en kan gezien worden als de voorloper van het huidige sportklimmen. In deze topo (web versie) en deze topo (PDF, credits naar Ton) zijn een groot aantal boulders in Eindhoven opgenomen.